Anketë mbi ndikimin e COVID-19 në ndërmarrjet në Kosovë

Ky studim është inicuar dhe realizuar bashkërisht nga: Oda Ekonomike e Kosovës Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare Këshilli i Investitorëve Evropianë Klubi i Prodhuesve të Kosovës Studimi...

2020-04-22 - 12:45 Lexo me shumë

Covid-19: Pyetjet më të shpeshta lidhur me Auditimin

Artikull i shkruar nga: Praktikat Profesionale dhe Ekipi Teknik i  Institutit të Kontabilistëve të Malajzisë   Kufizimet e ndryshme të udhëtimit si brenda ashtu edhe jashtë vendit që janë vendosur pas përhapjes të pandemisë...

2020-04-22 - 10:45 Lexo me shumë

Raport nga Federata Mesdhetare e Kontabilistëve - Mbrojtja e NVM-ve dhe e të vetëpunësurave në kohën e COVID-19

Përderisa COVID-19 është përhapur në të gjithë globin, Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme (NVM) dhe punëtorët e vetëpunësuar duket se janë më të prekurit ndaj efekteve ekonomike që janë shkaktuar në nivel...

2020-04-21 - 08:06 Lexo me shumë

Gjatë distancimit shoqëror të qëndrojmë afër klientëve

Artikull i shkruar nga: Megan Breen Në këto kohë të vështira, përderisa ne mbajmë distance shoqërore, klientët duhet të jenë të vetdijshëm që praktikuesi i tyre është në anën e tyre. Pasi që ndikimi...

2020-04-21 - 01:29 Lexo me shumë

Transformimi digjital është domosdoshmëria e re - dhe një mundësi e madhe

Artikull i shkruar nga: Will Farnell - Themelues dhe Drejtor i “Farnell Clarke” dhe autor i "The Digital Firm" Burimi: IFAC Ndërprerja e aktiviteteve për shkak të koronavirusit (Covid-19) po e detyron përshpejtimin e ndryshimit teknologjik. Will...

2020-04-20 - 02:57 Lexo me shumë

Koronavirus (Covid-19) dhe mbrojtja e të dhënave: çfarë duhet të dini

Artikull i shkruar nga: Ian Cooley, specialist për mbrojtjen e të dhënave dhe privatësinë tek Këshilltarët e GDPR në Mbretërinë e Bashkuar Megjithëse Covid-19 ka shkaktuar një ndërhyrje të madhe të pandodhur më...

2020-04-20 - 11:39 Lexo me shumë

WE LOVE OUR MEMBERS

2020-04-19 - 02:52 Lexo me shumë

Menaxhimi i ndikimit të koronavirusit: 10 këshilla ekspertësh për pronarët e bizneseve

Artikull i publikuar nga: ATT Ekipi për falimentim nga firma udhëheqëse ligjore Aaron & Partners ka përpiluar një udhëzues që synon të ndihmojë pronarët e bizneseve në Mbretërinë e Bashkuar të hulumtojnë klimën...

2020-04-17 - 02:02 Lexo me shumë

Duhet të bëhet adresimi i Shëndetit Mendor - Sidomos Tani

Artikull i shkruar nga: Prof. Andrew Conway, FIPA, FFA Burimi: IFAC Shëndeti dhe mirëqenia mendore nuk është një trend. Është diçka reale dhe duhet të adresohet - jo vetëm në interes të publikut, por në interes të...

2020-04-17 - 12:52 Lexo me shumë

Pakti për ekonomi të re

Artikull i shkruar nga: Arian Zeka – Drejtor Ekzekutiv i Odës Ekonomike Amerikane, Berat Rukiqi – Kryetar i Odës Ekonomike të Kosovës dhe Visar Ramajli – Partner në KIVO Mundësitë e humbura Është...

2020-04-16 - 07:05 Lexo me shumë

Udhëheqja e rrezikut të së nesërmes: Shpërndarja e rezistencës së rrezikut dhe performancës së biznesit

Artikull i publikuar nga: CGMA Udhëheqja e rrezikut të së nesërmes, një raport nga një organizatë këshillëdhënëse 'Tomorrow's Company' me qendër në Londër tregon se si kompanitë duhet të ri mendojnë...

2020-04-16 - 01:11 Lexo me shumë

Udhëzues për Auditorët gjatë Pandemisë së Koronavirusit

Artikull i publikuar nga: Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Auditimit dhe Sigurisë (BSNAS/IAASB) Source: IFAC Pandemia e COVID-19 është një krizë globale shëndetësore dhe humanitare. Përtej sfidave të rëndësishme...

2020-04-16 - 12:54 Lexo me shumë

Pesë hapa për vazhdimësinë e biznesit gjatë COVID-19

Artikull i shkruar nga: Ash Noah, CPA, CGMA, FCMA, VP – Drejtor Menaxhues- MA Learning, Education & Development, Association of International Certified Professional Accountants Si ish-Drejtor Financiar, unë ja kam dalë mbanë përmes krizave, përfshirë...

2020-04-14 - 11:57 Lexo me shumë

Një udhëzues për menaxhimin e punonjësve nga distanca

Artikull i shkruar nga: Barbara Z. Larson, Susan R. Vroman dhe Erin E. Makarius për Harvard Business Review Si reagim ndaj pasigurive të shfaqura nga Covid-19, shumë kompani dhe universitete u kanë kërkuar punonjësve të tyre që të punojnë...

2020-04-14 - 11:07 Lexo me shumë

Të rejat nga Federata Evropiane e Kontabilistëve dhe Auditorëve për NVM (EFAA)

Burimi: EFAA   Fjala e Presidentit - Salvador Marín   Të nderuar Anëtarë dhe Miq të EFAA-së, Siç e dimë të gjithë shumë mirë, e gjithë bota aktualisht është në mes të një...

2020-04-13 - 10:44 Lexo me shumë

Reagimi i Organizatave Profesionale të Kontabilitetit dhe Auditimit ndaj COVID-19: Rasti i ShKÇAK

Mars, 2020 - Në Janar 2020 të gjithë po dëgjonim lajme se një virus i ri ishte shfaqur në Kinë dhe se qeveria kineze po merrte masa të ndryshme për ta kontrolluar atë dhe për të parandaluar përhapjen jashtë provincës së...

2020-04-08 - 12:39 Lexo me shumë

Efekti i Pandemisë COVID - 19 në Ekonomi dhe Sistemin e Raportimit Financiar në Kosovë

I. Hyrje Pandemia COVID-19 paraqet jo vetëm një kërcënim serioz për shëndetin e njeriut, por edhe një tronditje të madhe për ekonominë evropiane dhe globale. Shumica e vendeve evropiane kanë ndërmarrë masa mbrojtëse duke...

2020-04-08 - 12:31 Lexo me shumë

COVID 19: Statistikat në Ballkanin Perëndimor - Edicioni III

Video e përgatitur nga: Dr.Sc. Arbër HOTI       

2020-04-07 - 09:12 Lexo me shumë

COVID 19: Statistikat në Ballkanin Perëndimor - Edicioni II

Video e përgatitur nga: Dr.Sc. Arbër HOTI       

2020-04-07 - 09:11 Lexo me shumë

COVID 19: Statistikat në Ballkanin Perëndimor - Edicioni I

Video e përgatitur nga: Dr.Sc. Arbër HOTI       

2020-04-07 - 09:10 Lexo me shumë

Si Praktikat e Vogla dhe të Mesme po mbështesin klientët e Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme përmes krizës

Burimi: Federata Evropiane e Kontabilistëve dhe Auditorëve për NVM EFAA thekson që përderisa Praktikat e Vogla dhe të Mesme (PVM) janë ndikuar shumë nga koronavirusi, ato janë një burim i çmuar i udhëzimit dhe...

2020-04-07 - 12:32 Lexo me shumë

EFAA bën thirrje për veprime urgjente për të mbështetur Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme dhe Praktikat e Vogla dhe të Mesme

Burimi: Federata Evropiane e Kontabilistëve dhe Auditorëve për NVM Federata Evropiane e Kontabilistëve dhe Auditorëve për NVM (EFAA) u ka kërkuar urgjent institucioneve të BE-së dhe qeverive kombëtare të ndërmarrin...

2020-04-07 - 12:27 Lexo me shumë

Udhëzime për Praktikat e Vogla dhe të Mesme të cilat janë duke u ballafaquar me krizën

Burimi: Federata Evropiane e Kontabilistëve dhe Auditorëve për NVM Praktikat e Vogla dhe të Mesme (PVM) gjithashtu po luftojnë për të përballuar krizën dhe kanë nevojë për udhëzime se si të mbajnë praktikën...

2020-04-07 - 11:52 Lexo me shumë

Ndikimi në subjektet raportuese dhe auditorët

Burimi: Federata Evropiane e Kontabilistëve dhe Auditorëve për NVM (EFAA) Ky artikull aludon ndikimin në subjektet raportuese dhe auditorët dhe se si autoritetet janë duke reaguar ndaj krizës së koronavirusit. Artikulli përqendrohet...

2020-04-07 - 11:51 Lexo me shumë

Përgatitja e Sistemeve Qeveritare të Menaxhimit Financiar për COVID-19

Artikull i publikuar nga: Blogjet e Bankës Botërore Deri më tani, shumë vende në zhvillim kanë qenë më pak të ndikuara nga COVID-19 sesa vendet më të zhvilluara. Kjo u jep atyre një dritare të ngushtë të mundësive...

2020-04-03 - 04:57 Lexo me shumë

Disa këshilla për t’i bërë lidhjet virtuale më funksionale

Artikull i shkruar nga: Alta Prinsloo – Drejtoreshë Ekzekutive në IFAC Burimi: IFAC Takimet virtuale kanë qenë prej kohësh një alternativë relativisht e lirë dhe ekologjike për takime. Të gjithë në një mënyrë...

2020-04-03 - 04:46 Lexo me shumë

Ekonomia në kohë pandemie

Artikull i shkruar nga: Lekë Musa - Auditor Ligjor dhe Partner në Baker Tilly Kosovë Tani kur jemi në një kohë të paparashikueshme, kur ende nuk e kemi të qartë se në çfarë drejtimi jemi duke shkuar, pyetja të cilës...

2020-03-29 - 12:01 Lexo me shumë

Implementimi i Standardeve Ndërkombëtare të Raportimit Financiar (SNRF) gjatë dhe pas situatës pandemike nga COVID-19

Artikull i shkruar nga: Dr.Sc.Edona Perjuci Jemi dëshmitarë se situata e krijuar  nga pandemia COVID-19 po ndikon në masë të madhe edhe në zhvillimin e gjithëmbarshëm ekonomik dhe në paqëndrueshmëri të tregjeve financiare. Në...

2020-03-29 - 12:00 Lexo me shumë

Covid-19 dhe Efekti në Auditim dhe Raportim Financiar në Kosovë

Artikull i shkruar nga: Dr.Sc. Arbër HOTI, AC dhe M.Sc. Liridona SOPA   I. Hyrje Me përhapjen e pandemisë COVID-19, thuajse e gjithë bota ka kufizuar lëvizshmërinë e njerëzve me qëllim që të parandalohet përhapja...

2020-03-29 - 11:59 Lexo me shumë

Udhëzues për çështjet e auditimit që rrjedhin nga pandemia Covid-19 (Korona Virusit)

Artikull i publikuar nga: Këshilli i Raportimit Financiar (FRC) ÇËSHTJET E AUDITIMIT QË RRJEDHIN NGA PASOJAT E PANDEMISË COVID-19 COVID-19 po shkakton një shok në ekonominë globale që mund të jetë i fuqishëm dhe i madh por...

2020-03-27 - 09:45 Lexo me shumë
12...45678...1213