COVID-19:

Të nderuar anëtarë, kolegë dhe bashkëpunëtorë,

Uroj që të gjithë ju dhe të afërmit tuaj të jenë me shëndet të mirë në këto kohëra të pasigurta.

Jemi duke kaluar në një situatë si asnjëherë më parë. Pandemia e COVID-19 po paraqet rrezik për shëndetin tonë dhe të gjithë atyre që na rrethojnë dhe mënyra më e mirë për tu ballafaquar me këtë situatë përveç këshillave nga institutet e shëndetësisë është edhe distancimi social. Mirëpo ky distancim nuk do të thotë shkëputje apo ndërprerje e plotë e aktiviteteve tona. Tani më shumë se kurrë e konsiderojmë të rëndësishme të qëndrojmë në kontakt të vazhdueshëm me anëtarët dhe bashkëpunëtorët tanë dhe të ndajmë eksperiencat me njëri tjetrin përmes komunikimit virtual.

Për ne si profesionist, është e rëndësishme të ofrojmë ekpsertizën tonë për t’iu dal ballë kërkesave të bizneseve duke ditur se kjo gjendje është duke shkaktuar krizë ekonomike dhe bizneset do të kenë nevojë për këshilla lidhur me strukturim të biznesit, parashikime të rrjedhës së parasë, tatime apo çështje kreditore. 

Duke e pasur parasysh ndikimin e COVID-19 në profesion dhe në ekonomi në përgjithësi, ne si shoqatë profesionale kemi hapur portalin në webfaqen tonë, përmes së cilit do të mundësojmë shpërndarjen e artikujve, opinioneve dhe informatave tjera nga anëtarët dhe bashkëpunëtorët tanë, federatat dhe organizatat profesionale ndërkombëtare, në përballje me situatën aktuale. 

Shpresoj që të gjithë së bashku të tejkalojmë sa më lehtë këtë situatë.

#rrinshpi

Ardiana Bunjaku

Drejtoreshë Ekzekutive

Masat e ndërmarra – COVID 19

Situata e shkaktuar nga pandemia e Covid 19 është duke ndryshuar çdo ditë, ne si SHKÇAK jemi duke monitoruar për së afermi impaktin e COVID 19 si në vend poashtu dhe në nivel global. Shëndeti dhe mirëqenia e anëtarëve të...

2021-04-10 - 01:00 Lexo me shumë

SHKÇAK: Rekomandimet drejt Rimëkëmbjes Ekonomike

Kosova nuk është vendi i vetëm i cili është duke kaluar në një krizë ekonomike nga Pandemia COVID-19, kjo gjendje është gjithëpërfshirëse në tërë globin. Në veçanti, kjo krizë është duke i...

2021-04-09 - 01:34 Lexo me shumë

COVID 19: Opinione nga Anëtarët

Shënim: ​Opinionet e publikuara në portalin Covid 19 janë opinione individuale dhe nuk paraqesin domodoshmërisht pikëpamjet e Shoqatës.   Rimëkëmbja e ekonomisë në kohën e pandemisë COVID 19 Opinion...

2021-04-07 - 12:41 Lexo me shumë

Plani i veprimit mbi transformimin e praktikave - Udhëzues për të ardhmen

Publikuar nga: IFAC Rrethanat e paparashikuara ju ofrojnë praktikave të vogla dhe të mesme (PVM) mundësi të rëndësishme për t’u përshtatur dhe shërbyer në një botë që është duke ndryshuar shpejtë....

2020-05-19 - 01:47 Lexo me shumë

COVID-19: Auditimi nga distana

Publikuar nga: AICPA   Shefi i Auditimit  të  AICPA, Bob Dohrer, ofron këshilla për auditimin në distancë dhe vëzhgimin e inventarit gjatë pandemisë së koronavirusit.    

2020-05-04 - 01:01 Lexo me shumë

Udhëheqja e Institutit të Kontabilistëve të Çertifkuar të Afrikës së Jugut në kohë krize – transmetimi i një serie me sesione virutale

Publikuar nga: Instituti i Kontabilistëve të Çertifkuar të Afrikës së Jugut Udhëheqja në kohë të jashtëzakonshme Krizat pa dashje krijojnë mundësi. Sfidat dhe krizat kanë potencialin për të nxitur idetë...

2020-05-04 - 12:33 Lexo me shumë

OPK-të mbështesin njëra-tjetrën — Maratona e EVP-ve Online Gjatë COVID-19

Artikull i shkruar nga: Alta Prinsloo - Drejtoreshë Ekzekutive Burimi: IFAC   Në fillim të këtij viti, unë morra pjesë në një rishqyrtim të planit financiar afatgjatë të distriktit të shkollës sonë dhe pyeta...

2020-04-30 - 03:47 Lexo me shumë

Shtatë hapa të rëndësishëm për planifikimin e menaxhimit të krizës për OPK-të

Artikull i shkruar nga: Linda Lach - Drejtoreshë për Qeverisje në IFAC dhe Darlene Nzorubara - Menaxhere e lartë teknike për Cilësi dhe Zhvillim në IFAC Burimi: IFAC Shpejtësia, hapësira globale dhe ndikimi i...

2020-04-30 - 03:27 Lexo me shumë

Koronavirusi: Konsideratat për Auditorët

Publikuar nga: ICAEW   Fakulteti i Auditimit dhe i Sigurisë i ICAEW ka ndarë një incizim të “webinarit” të tij të fundit duke parë sfidat me të cilat janë duke u ballafaquar auditorët për shkak të përhapjes...

2020-04-29 - 03:48 Lexo me shumë

COVID 19: Si të fillojmë dhe të vështojmë drejt së ardhmes me shpresë

Artikull i shkurar nga: Amy Brachio - Udhëheqëse e Konsulencës së Riskut dhe Rritjes së Performancës në EY Katër mësime të rëndësishme nga kriza e COVID-19 që duhet t’i bartim në të ardhmen Si komunitet...

2020-04-29 - 01:56 Lexo me shumë

Rezistenca e ndërmarrjeve: nëntë fusha të përqëndrimit për menaxhimin e krizave COVID-19

Artikull i shkruar nga: Tonny Dekker - Partner Global i Shërbimit për Klientin| Udhëheqës i Konsulencës së Riskut në EMEIA Burimi: IFAC Paraqitja e një mjeti diagnostikues të lehtë për t’u përdorur për...

2020-04-28 - 01:12 Lexo me shumë

COVID-19: planifikimi i rimëkëmbjes së biznesit për ndërmarrjet private

Artikull i shkruar nga: Ryan Burke - Udhëheqës i rritjes së Tregjeve  Globale të EY Ndërsa bizneset ballafaqohen me krizën e COVID-19, tani është koha për t'u përqendruar në pesë përparësi kryesore...

2020-04-26 - 05:29 Lexo me shumë

Planifikimi gjatë pandemisë - Konsideratat Praktike që mbështesin cilësinë e auditimit

Publikuar nga: Forumi i Firmave Njoftim me rëndësi Ky material nuk është krijuar për të qenë gjithëpërfshirës ose një përmbledhje e plotë e çështjeve - por për të ndihmuar diskutimin, sa më shumë...

2020-04-26 - 04:56 Lexo me shumë

COVID-19: Udhëzues për Praktikat e Vogla dhe të Mesme (PVM-të)

Burimi: EFAA Duke ndihmuar PVM-të dhe klientët e tyre të NVM-ve të përballen me krizën COVID-19 Në të gjithë Evropën dhe më gjerë NVM-të dhe të vetëpunësuarit po përballen me stres të fuqishëm...

2020-04-22 - 07:45 Lexo me shumë

Anketë mbi ndikimin e COVID-19 në ndërmarrjet në Kosovë

Ky studim është inicuar dhe realizuar bashkërisht nga: Oda Ekonomike e Kosovës Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare Këshilli i Investitorëve Evropianë Klubi i Prodhuesve të Kosovës Studimi...

2020-04-22 - 12:45 Lexo me shumë