Masat e ndërmarra – COVID 19

Situata e shkaktuar nga pandemia e Covid 19 është duke ndryshuar çdo ditë, ne si SHKÇAK jemi duke monitoruar për së afermi impaktin e COVID 19 si në vend poashtu dhe në nivel global. Shëndeti dhe mirëqenia e anëtarëve të...

2021-04-10 - 01:00 Lexo me shumë

SHKÇAK: Rekomandimet drejt Rimëkëmbjes Ekonomike

Kosova nuk është vendi i vetëm i cili është duke kaluar në një krizë ekonomike nga Pandemia COVID-19, kjo gjendje është gjithëpërfshirëse në tërë globin. Në veçanti, kjo krizë është duke i...

2021-04-09 - 01:34 Lexo me shumë

COVID 19: Opinione nga Anëtarët

Shënim: ​Opinionet e publikuara në portalin Covid 19 janë opinione individuale dhe nuk paraqesin domodoshmërisht pikëpamjet e Shoqatës.   Rimëkëmbja e ekonomisë në kohën e pandemisë COVID 19 Opinion...

2021-04-07 - 12:41 Lexo me shumë

Hulumtimi i ri i FNK lidh profesionin e kontabilitetit dhe auditimit me zhvillimin ekonomik

Anëtarësia në FNK zbërthen Potencialin e Plotë të Kontabilitetit dhe Auditimit Kontabilistët dhe auditorët profesionistë ofrojnë një kontribut të rëndësishëm në ekonomi në nivelin lokal, kombëtar dhe...

2020-11-18 - 01:48 Lexo me shumë

BSNKSP shtyn datat efektive për standardet dhe ndryshimet e ardhshme

Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Kontabilitetit të Sektorit Publik (BSNKSP) ka publikuar prononcimin e fundit, COVID-19: Shtyrja e datave efektive, i cili i shtyn datat efektive të Standardeve dhe Ndryshimeve të publikuara së fundmi në SNKSP për...

2020-11-09 - 10:27 Lexo me shumë

Ndikimi i diasporës në ekonominë e Kosovës gjatë pandemisë COVID-19

Publikuar nga: INSTITUTI GAP Instituti GAP ka publikuar analizën “Ndikimi i diasporës në ekonominë e Kosovës gjatë pandemisë Covid 19" Në një kohë kur ekonomia e Kosovës po pëson rënie si pasojë e...

2020-11-09 - 08:32 Lexo me shumë

Ndikimi i pandemisë COVID - 19 në ekonominë e Kosovës

Publikuar nga: INSTITUTI GAP Instituti GAP ka publikuar një raport gjithëpërfshirës për ndikimin e masave rreth Covid-19 në ekonominë e vendit në gjashtëmujorin e parë të vitit 2020. Në këtë raport paraqitet...

2020-10-29 - 08:32 Lexo me shumë

Sesioni i radhës i Edukimit të Vazhdueshëm Profesional

ShKÇAK për anëtarët e saj ka organizuar EVP-në dy-ditore e cila do të mbahet me datë 5 dhe 6 nëntor, 2020 me temat: SNA 510 - Angazhimet fillestare për auditim - saldot fillestare dhe SNA 720 (i rishikuar) - Përgjegjësitë e...

2020-10-28 - 04:43 Lexo me shumë

BSNKSP LANSON DRAFTIN PËR TË QARTËSUAR UDHËZIMET PËR KOSTOT E HUAMARRJES

Komentet e akterëve relevant mbi Draftin 74 mund të adresohen deri me datë 1 Mars, 2021                  Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Kontabilitetit të Sektorit Publik (BSNKSP) ka lansuar për...

2020-10-23 - 10:27 Lexo me shumë

ORARI I PROVIMEVE TË SHKÇAK-SË, TË AFATIT NËNTOR-DHJETOR 2020

Paraqitja e provimeve për afatin NËNTOR-DHJETOR 2020 bëhet prej 20/10/2020 – 13/11/2020. Për ta parë orarin dhe hollësitë tjera rreth paraqitjes së provimeve, klikoni në linkun në vazhdim Orari i provimeve, Afati Nëntor-Dhjetor...

2020-10-20 - 01:43 Lexo me shumë

ShKÇAK DHE BERZH FINALIZOJNË PROJEKTIN PËR MBËSHTETJEN E NDËRMARRJEVE MIKRO DHE TË VOGLA DREJT RIMËKËMBJES EKONOMIKE

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) ka finalizuar implementimin e projektit për “Mbështetjen e ndërmarrjeve mikro dhe të vogla drejt menaxhimit financiar”, projekt i cili u mbështetet...

2020-10-15 - 07:08 Lexo me shumë

Sesioni i radhës i Edukimit të Vazhdueshëm Profesional

ShKÇAK për anëtarët e saj ka organizuar EVP-në dy-ditore e cila do të mbahet me datë 15 dhe 16 tetor, 2020 me temë: "SNK 16 - Pasuritë e patundshme, impiantet e prodhimit dhe pajisjet dhe SNRF 13- Matja e vlerës së...

2020-10-09 - 08:43 Lexo me shumë

Anëtarët e ShKÇAK bëhen pjesë e EUIPO - Zyra për Pronësi Intelektuale e Bashkimit Evropian

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) duke qenë anëtare me të drejta të plota në Federatën Evropiane të Kontabilistëve dhe Auditorëve për NVM (EFAA) sot...

2020-10-06 - 03:03 Lexo me shumë

Mbledhja e parë e Bordit të Drejtorëve të ShKÇAK për mandatin 2020-2022

Prishtinë, 05 tetor 2020 - Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) në pajtueshmëri me statutin e saj, sot mbajti takimin e parë të Bordit të Drejtorëve të cilët u zgjodhën nga...

2020-10-05 - 06:51 Lexo me shumë

Mbledhja e Përgjithshme e Asamblesë 2020

Me datë 28 shtator, 2020, u mbajt Mbledhja e Përgjithshme e Asamblesë së Shoqatës së Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK). Anëtarët e Shoqatës me një minut heshtje përkujtuan...

2020-09-29 - 05:01 Lexo me shumë

SHKÇAK DHE BERZH MBËSHTESIN NDËRMARRJET MIKRO DHE TË VOGLA DREJT RIMËKËMBJES EKONOMIKE

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) ka filluar mbajtjen e uebinarëve online si pjesë e projektit për “Mbështetjen e ndërmarrjeve mikro dhe të vogla drejt menaxhimit financiar”,...

2020-09-23 - 01:46 Lexo me shumë

ShKÇAK vizitohet nga komisioni vlerësues i Autoritetit Kombëtar të Kualifikimeve (AKK)

Prishtinë, 23 shtator 2020 – Në kuadër të ri-akreditimit të Programeve Çertifikuese për sektorin privat, publik dhe auditim të brendshëm, Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës...

2020-09-23 - 12:41 Lexo me shumë

ORARI I PROVIMEVE TË SHKÇAK-SË, TË AFATIT SHTATOR-TETOR 2020

Paraqitja e provimeve për afatin SHTATOR-TETOR 2020 bëhet prej 24/08/2020 – 21/09/2020. Për ta parë orarin dhe hollësitë tjera rreth paraqitjes së provimeve, klikoni në linkun në vazhdim Orari i provimeve, Afati Shtator-Tetor 2020

2020-08-21 - 01:43 Lexo me shumë

INFORMATË ME RËNDËSI NGA SEKRETARIATI I KKRF

Sekretariati i Këshillit Kosovar për Raportim Financiar (KKRF) informon se është duke u përballur me një fluks të madh të Raportimeve financiare si dhe me situatën e krijuar nga Covid 19 dhe se e ka të pamundur të pranoj këtë fluks...

2020-08-16 - 03:04 Lexo me shumë

FUQIZIMI I SISTEMIT TË STANDARD-VËNIES TË AUDITIMIT NDËRKOMBËTARE DHE ETIKËS

Publikuar nga: Grupi Monitorues Grupi Monitorues ka publikuar një dokument në lidhje me reformat në procesin e përcaktimit të standardeve globale për auditim, siguri dhe etikë. Qëllimi i këtij dokumenti është të paraqesë...

2020-08-12 - 01:38 Lexo me shumë

Drejt së ardhmes, së bashku: Thirrja për veprim nga G20 - 2020

Publikuar nga: IFAC IFAC i bën thirrje G20 të qëndrojë e fokusuar në të ardhmen ndaj reagimit global të COVID-19 Sfidat e ngritura nga COVID-19 janë të papara në epokën moderne; kështu kanë qenë edhe reagimet nga...

2020-07-23 - 02:21 Lexo me shumë

Sesioni i radhës i Edukimit të Vazhdueshëm Profesional

ShKÇAK për anëtarët e saj ka organizuar EVP-në një-ditore e cila do të mbahet me datë 24 korrik, 2020 me temë: Planifikimi i auditimit të brendshëm dhe teknikat në identifikimin e fushave më me rrezik në situata...

2020-07-15 - 03:43 Lexo me shumë

Ndikimi i pandemisë COVID-19 në buxhetin e Kosovës

Publikuar nga: INSTITUTI GAP   Instituti GAP në muajin qershor publikoi raportin “Ndikimi i pandemisë COVID-19 në buxhetin e Kosovës”. Qëllimi i këtij raporti është që të paraqes ndikimin e krizës së shkaktuar...

2020-07-08 - 02:32 Lexo me shumë

Ndikimi i pandemisë COVID-19 në tregun e punës

Publikuar nga: INSTITUTI GAP   Instituti GAP ka analizuar ndikimin e hershëm të pandemisë COVID-19 në tregun e punës si dhe ndikimin e masave intervenuese të qeverisë në zbutjen e rreziqeve të papunësisë. Për të qasur...

2020-07-08 - 02:28 Lexo me shumë

Ndikimi i pandemisë COVID-19 në pushtetin lokal

Publikuar nga: INSTITUTI GAP   Ndërmarrja e masave për frenimin e pandemisë COVID-19 ka ndikuar në dinamikën e punës në të gjitha komunat e Kosovës. Pushteti lokal ka luajtur rol aktiv në ndërmarrjen e masave në parandalimin...

2020-07-08 - 02:23 Lexo me shumë

Prioritetet e buxhetit të Kosovës para pandemisë COVID-19

Publikuar nga: INSTITUTI GAP   Instituti GAP në muajin maj publikoi raportin “Prioritetet e buxhetit të Kosovës para pandemisë COVID-19.” Qëllimi i këtij raporti është që të bëjë një analizë të...

2020-07-08 - 02:01 Lexo me shumë

NJOFTIM: Ministria e Financave publikon Vendimin për shtyerjen e afatit të dorëzimit të deklaratave dhe pasqyrave financiare vjetore të të gjitha ndërmarrjeve në Kosovë në KKRF

Më 25.06.2020, Ministria e Financave  ka publikuar Vendimin për shtyrjen e afatit deri më 15 GUSHT, 2020, të dorëzimit të deklaratave dhe pasqyrave financiare vjetore të të gjitha ndërmarrjeve në Kosovë në Këshillin Kosovar...

2020-06-25 - 11:04 Lexo me shumë

SHKÇAK DHE BERZH MBËSHTESIN NDËRMARRJET MIKRO DHE TË VOGLA DREJT RIMËKËMBJES EKONOMIKE

Prishtinë, 23 qershor 2020 - Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) dhe Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) kanë nënshkruar marrëveshje për zhvillimin dhe zbatimin e...

2020-06-23 - 02:08 Lexo me shumë

Sesioni i radhës i Edukimit të Vazhdueshëm Profesional

ShKÇAK për anëtarët e saj ka organizuar EVP-në dy-ditore e cila do të mbahet me datë 22 - 23 qershor, 2020 me temë: SNA 540 (i rishikuar) – Auditimi i vlerësimeve kontabël dhe shpalosjet përkatëse, Auditimi i llogarive...

2020-06-10 - 12:43 Lexo me shumë

ORARI I PROVIMEVE TË SHKÇAK-SË, TË AFATIT KORRIK-GUSHT 2020

Paraqitja e provimeve për afatin KORRIK-GUSHT 2020 bëhet prej 08/06/2020 – 03/07/2020. Për ta parë orarin dhe hollësitë tjera rreth paraqitjes së provimeve, klikoni në linkun në vazhdim Orari i provimeve, Afati Korrik-Gusht 2020

2020-06-03 - 10:43 Lexo me shumë