COVID-19:

Të nderuar anëtarë, kolegë dhe bashkëpunëtorë,

Uroj që të gjithë ju dhe të afërmit tuaj të jenë me shëndet të mirë në këto kohëra të pasigurta.

Jemi duke kaluar në një situatë si asnjëherë më parë. Pandemia e COVID-19 po paraqet rrezik për shëndetin tonë dhe të gjithë atyre që na rrethojnë dhe mënyra më e mirë për tu ballafaquar me këtë situatë përveç këshillave nga institutet e shëndetësisë është edhe distancimi social. Mirëpo ky distancim nuk do të thotë shkëputje apo ndërprerje e plotë e aktiviteteve tona. Tani më shumë se kurrë e konsiderojmë të rëndësishme të qëndrojmë në kontakt të vazhdueshëm me anëtarët dhe bashkëpunëtorët tanë dhe të ndajmë eksperiencat me njëri tjetrin përmes komunikimit virtual.

Për ne si profesionist, është e rëndësishme të ofrojmë ekpsertizën tonë për t’iu dal ballë kërkesave të bizneseve duke ditur se kjo gjendje është duke shkaktuar krizë ekonomike dhe bizneset do të kenë nevojë për këshilla lidhur me strukturim të biznesit, parashikime të rrjedhës së parasë, tatime apo çështje kreditore. 

Duke e pasur parasysh ndikimin e COVID-19 në profesion dhe në ekonomi në përgjithësi, ne si shoqatë profesionale kemi hapur portalin në webfaqen tonë, përmes së cilit do të mundësojmë shpërndarjen e artikujve, opinioneve dhe informatave tjera nga anëtarët dhe bashkëpunëtorët tanë, federatat dhe organizatat profesionale ndërkombëtare, në përballje me situatën aktuale. 

Shpresoj që të gjithë së bashku të tejkalojmë sa më lehtë këtë situatë.

#rrinshpi

Ardiana Bunjaku

Drejtoreshë Ekzekutive

Koronavirus (Covid-19) dhe mbrojtja e të dhënave: çfarë duhet të dini

Artikull i shkruar nga: Ian Cooley, specialist për mbrojtjen e të dhënave dhe privatësinë tek Këshilltarët e GDPR në Mbretërinë e Bashkuar Megjithëse Covid-19 ka shkaktuar një ndërhyrje të madhe të pandodhur më...

2020-04-20 - 11:39 Lexo me shumë

WE LOVE OUR MEMBERS

2020-04-19 - 02:52 Lexo me shumë

Menaxhimi i ndikimit të koronavirusit: 10 këshilla ekspertësh për pronarët e bizneseve

Artikull i publikuar nga: ATT Ekipi për falimentim nga firma udhëheqëse ligjore Aaron & Partners ka përpiluar një udhëzues që synon të ndihmojë pronarët e bizneseve në Mbretërinë e Bashkuar të hulumtojnë klimën...

2020-04-17 - 02:02 Lexo me shumë

Duhet të bëhet adresimi i Shëndetit Mendor - Sidomos Tani

Artikull i shkruar nga: Prof. Andrew Conway, FIPA, FFA Burimi: IFAC Shëndeti dhe mirëqenia mendore nuk është një trend. Është diçka reale dhe duhet të adresohet - jo vetëm në interes të publikut, por në interes të...

2020-04-17 - 12:52 Lexo me shumë

Pakti për ekonomi të re

Artikull i shkruar nga: Arian Zeka – Drejtor Ekzekutiv i Odës Ekonomike Amerikane, Berat Rukiqi – Kryetar i Odës Ekonomike të Kosovës dhe Visar Ramajli – Partner në KIVO Mundësitë e humbura Është...

2020-04-16 - 07:05 Lexo me shumë

Udhëheqja e rrezikut të së nesërmes: Shpërndarja e rezistencës së rrezikut dhe performancës së biznesit

Artikull i publikuar nga: CGMA Udhëheqja e rrezikut të së nesërmes, një raport nga një organizatë këshillëdhënëse 'Tomorrow's Company' me qendër në Londër tregon se si kompanitë duhet të ri mendojnë...

2020-04-16 - 01:11 Lexo me shumë

Udhëzues për Auditorët gjatë Pandemisë së Koronavirusit

Artikull i publikuar nga: Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Auditimit dhe Sigurisë (BSNAS/IAASB) Source: IFAC Pandemia e COVID-19 është një krizë globale shëndetësore dhe humanitare. Përtej sfidave të rëndësishme...

2020-04-16 - 12:54 Lexo me shumë

Pesë hapa për vazhdimësinë e biznesit gjatë COVID-19

Artikull i shkruar nga: Ash Noah, CPA, CGMA, FCMA, VP – Drejtor Menaxhues- MA Learning, Education & Development, Association of International Certified Professional Accountants Si ish-Drejtor Financiar, unë ja kam dalë mbanë përmes krizave, përfshirë...

2020-04-14 - 11:57 Lexo me shumë

Një udhëzues për menaxhimin e punonjësve nga distanca

Artikull i shkruar nga: Barbara Z. Larson, Susan R. Vroman dhe Erin E. Makarius për Harvard Business Review Si reagim ndaj pasigurive të shfaqura nga Covid-19, shumë kompani dhe universitete u kanë kërkuar punonjësve të tyre që të punojnë...

2020-04-14 - 11:07 Lexo me shumë

Të rejat nga Federata Evropiane e Kontabilistëve dhe Auditorëve për NVM (EFAA)

Burimi: EFAA   Fjala e Presidentit - Salvador Marín   Të nderuar Anëtarë dhe Miq të EFAA-së, Siç e dimë të gjithë shumë mirë, e gjithë bota aktualisht është në mes të një...

2020-04-13 - 10:44 Lexo me shumë

Reagimi i Organizatave Profesionale të Kontabilitetit dhe Auditimit ndaj COVID-19: Rasti i ShKÇAK

Mars, 2020 - Në Janar 2020 të gjithë po dëgjonim lajme se një virus i ri ishte shfaqur në Kinë dhe se qeveria kineze po merrte masa të ndryshme për ta kontrolluar atë dhe për të parandaluar përhapjen jashtë provincës së...

2020-04-08 - 12:39 Lexo me shumë

Efekti i Pandemisë COVID - 19 në Ekonomi dhe Sistemin e Raportimit Financiar në Kosovë

I. Hyrje Pandemia COVID-19 paraqet jo vetëm një kërcënim serioz për shëndetin e njeriut, por edhe një tronditje të madhe për ekonominë evropiane dhe globale. Shumica e vendeve evropiane kanë ndërmarrë masa mbrojtëse duke...

2020-04-08 - 12:31 Lexo me shumë

COVID 19: Statistikat në Ballkanin Perëndimor - Edicioni III

Video e përgatitur nga: Dr.Sc. Arbër HOTI       

2020-04-07 - 09:12 Lexo me shumë

COVID 19: Statistikat në Ballkanin Perëndimor - Edicioni II

Video e përgatitur nga: Dr.Sc. Arbër HOTI       

2020-04-07 - 09:11 Lexo me shumë

COVID 19: Statistikat në Ballkanin Perëndimor - Edicioni I

Video e përgatitur nga: Dr.Sc. Arbër HOTI       

2020-04-07 - 09:10 Lexo me shumë